Топ звездни личности, които са тренирали лека атлетика за деца или юноши

Всички сме чували израза „спортът изгражда силен характер“. Всички знаем, че тренировките – без значение дали като професионалисти, или като любители – повдигат духа, подсилват вътрешната мотивация, категорично ни правят по-амбициозни хора и в живота. А кой друг спорт, ако не точно вечната и златна лека атлетика би могла да се справи идеално с всички тези задачи и индивидуални цели за личностно развитие? 
Категорично, тренировките по лека атлетика за деца са едно начало за изграждане на силен характер. Но още по-категорично е, че не е задължително малчуганът да се превърне в истинска звезда на дългите разстояния или да подобри непробиваемия рекорд на Стефка Костадинова. Дори да не се посвети на спорта, детето, тренирало някога лека атлетика, определено ще е изградило завидни качества и ще бъде значително по-борбено и уверено в себе си. 
Имаме и реални доказателства за всички тези твърдения. Като на шега, екипът, работещ в клуб по лека атлетика Надежда София реши да провери дали сред световноизвестните звезди има такива, които като малки или юноши са тренирали точно в тази дисциплина. Какво да ви кажем, намерихме доста стари „състезатели“ и любители на леката атлетика сред съвременните популярни личности. 

Bobby Flay. Най-популярният готвач в Америка, спечелил не едно или две кулинарни риалитита в страната и ръководещ не просто ресторант, а истински замък на бургерите, се оказа бивш състезател по лека атлетика. Flay е бил активен състезател в отбора по лека атлетика за деца в гимназията, като силните му страни са били дългият скок и дългите разстояния. Между другото, и до днешен, готвачът продължава да се включва в благотворителни маратони. 

Alanis Morissette. Една от най-популярните поп певици на 90-те години на миналия век, също е била част от училищния отбор по лека атлетика. Музикантката твърди, че е била доста добра в спринтовете и често се сеща за тези страхотни години от миналото по време на сутрешния си джогинг. 

Robin Williams. За съжаление вече покойният, но легендарният комедиант на американското кино, не просто е бил част от гимназиалния отбор по лека атлетика. Williams е бил един от най-добрите състезатели по бягане на дълги разстояния. В една от биографиите, писани за актьора, се твърди, че дълги години рекордното му време на 3000 метра. 

Alice Cooper. Рок изпълнителят, който няма нужда от представяне, получава спортна стипендия в колежа за заслугите си в леката атлетика. Изпълнителят на култовото парче „Poison” се е отличавал с уникални качества в бягане с щафета, както и на средни разстояния – 1000 и 3000 метра. 

Sheryl Crow. Поредната музикална звезда с успехи в леката атлетика. Певицата не просто е била страхотна в бягането с препятствия. Тя стига до щатния финал за гимназисти, а днес продължава да тича с благотворителна цел в различни маратони. 

Ashanti. Един от най-нежните гласове в R&B стила е била изправена пред нелекия избор между музиката и спорта. С нейните уникални певчески възможности сме запознати всички, но това, което сигурно не сте знаели за Ashanti, e, че е била великолепна спринтьорка. Тя получава спортна стипендия за рекордните си постижения на 100 и 200 метра. В последствие обаче, избира музиката…

Както виждате тренировките по лека атлетика за деца не са просто начин да научите малчуганите на спортен дух или болна родителска амбиция да ги превърнете в състезатели. Те са отличен трамплин към живот, изпълнен с мечти, за които сме готови да се борим и постигаме с огромен хъс.