Лека атлетика за деца – завръщане към активния начин на живот на открито

Краят на извънредното положение настъпи и малко по-малко започваме да се връщаме обратно към нормалния начин на живот. Да бъдеш навън се превръща за всички ни в сбъдната деца. Но най-вече за децата! Повече от сигурни сме, че на тях най-много им липсваше да бъдат на открито, да се движат, да лудуват, да спортуват, да усещат живия живот извън четирите стени на затворения си дом по време на изолация. 
Но преди да се зарадваме заедно с усмивките на децата си, нека помислим за някои особено важни последици от почти двумесечното стоене вкъщи.

Първо, много е вероятно детският имунитет да е значително разклатен. За съжаление, липсата на чист въздух и разходките навън може да доведе до спад в имунната система. 

Второ, съществува вероятност и от обездвижване. Скъпи родители, сигурни сме, че сте дали всичко от себе си да осигурите пълноценно и забавно ежедневие на децата си, докато бяхте затворени вкъщи. Но дори телевизията да е била сведена до минимум и да сте се опитвали да правите някакви физически упражнения, у дома, активният начин на живот търпи ужасяващи лимити. Мускулите отслабват. Крачетата имат спешна нужда от раздвижване, за да се върнат в нормалния си ритъм. 

Едно от най-ефикасните противодействия на тези две негативни последици от самоизолацията у дома след епидемичната Covid-19 обстановка е активният начин на живот. Спортът на открито, категорично е идеалното решение за бързо възстановяване на организма, детския имунитет и обездвижените мускули. 
Лека атлетика за деца – ефикасното „лекарство“ за всички странични ефекти от продължителното стоене у дома

За ползите от тренировки по лека атлетика за деца специалистите говорят с доказани факти отдавна. Но конкретно, за ситуацията, в която се намираме в момента, дисциплината представлява перфектната алтернатива за бързото възстановяване на обездвижените мускули и застоелия начин на живот. Нещо повече – редовните тренировки по лека атлетика ще ускорят метаболизма и ще подсилят детския имунитет, главно защото те се провеждат на открито, а малчуганите в момента копнеят за свеж въздух! Спортният дух допълнително ще повдигне настроението. На практика, леката атлетика може максимално бързо да се справи с краткотрайните нанесени психически и физически щети, нанесени на децата по време на изолацията. 

Възстановяването като постепенен процес, изискващ постоянство и правилен подход

Ключов момент в завръщането на децата към активния начин на живот навън е да се избягва всякакво прибързване. Детското тяло е привикнало към друг режим, значитлено по-забавен като темпо и дори граничещ със застоялост. Ето защо професионалният подход е от особено значение. Раздвижването с лека атлетика е отличен вариант, но става по-малко рисков, ако бъде навигиран от професионални треньори. Специалистите от клуб по лека атлетика Надежда София са насреща за всички родители от столицата. Треньорите на клуба разполагат с нужния опит и необходимите съоръжения и база, за да направят възстановяването на вашето дете не само плавно и ефективно, но и изключително забавно. Тук малчуганите ще се чувстват не просто на място и щастливи, че са навън, но и ще усетят първата тръпка от това да бъдат истински състезатели. 

Време е да им дадете тази възможност – да излязат навън, да се раздвижат, да покажат кои и какви са без маски и без страх от трудностите.